Bezlepkové pečenie vyžaduje dosť veľkú dávku tvorivosti.
Bezlepkové (a navyše bezpšeničné) receptíky na Bezlepkovej mame prispeli svojou troškou do mlyna a snáď pomohli pár mamičkám zvýšiť lákavými koláčikmi kvalitu života ich detí.
Život bez lepku sa zdá na prvý pohľad nemysliteľný. Veď lepok je v chlebe, pečive, strúhanke, v pizzi, omáčkach aj v zmrzlinovom kornútku. Na začiatku každej mamy bezlepkového dieťaťa je tápanie, neistota i pár prešľapov... S bezlepkovou múkou nie je pečenie také jednoduché a pohodové. Ale samoštúdium a pokusy (a omyly...) urobia svoje a časom pre vás bezlepkové pečenie prestane byť stresujúcim zážitkom :-)
Bezlepkové múky a zmesi sa správajú inak, ako ich lepkoví príbuzní. Paradoxom je, že cesto z bezlepkovej múky sa lepí viac ako to "lepkové" a horšie sa tiež tvaruje.
Cesto aj koláče z bezlepkovej múky bývajú hutnejšie, suchšie a drobivejšie a na druhý deň už zvyčajne strácajú svoju dobrú chuť. Najlepšie sú čerstvé a tak je to aj s chlebom a pečivom.
Námaha však stojí za to: spokojné bruško vášho bezlepkového dieťaťa je radosťou pre každú maminu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára