pondelok 28. septembra 2015

Mrkvový koláč




Susedka Peťa napiekla hrnčekový mrkvový koláčik a poslala nám pár kúskou na ochutnanie. Ochutnávali sme, pochvaľovali si, ale naša bezlepková Ela smela len pozerať, pretože koláčik nebol bezlepkový. 

A tak sme vyskúšali pôvodný recept prispôsobiť na bezlepkový, aby aj Ela mohla maškrtiť. 
Lepková verzia pochádza od Andrey Belányiovej "Andrein mrkvový veľkonočný koláč":

Tu je teda jeho overená bezlepková verzia:

SUROVINY:
1,5 hrnčeka trstinového cukru
5 vajíčok
3/4 hrnčeka oleja
3 yžice masla
2,5 hrnčeka bezlepkovej múky Schär Patisserie
1 ČL škorice
2 ČL bezlepkového kypriaceho prášku
2 ČL sódy bikarbóny
štipka soli
4 hrnčeky nastrúhanej mrkvy 
2 hrste nasekaných vlašských orechov (alebo 150 g mletých lieskových - tiež výborné !)

POSTUP je veľmi rýchly a jednoduchý (ani sme ho nefotili, zvládne fakt každý, aj začiatočník)
Zo všetkých surovín vymiešame cesto.
Vylejeme ho na vymastený plech (alebo na papier na pečenie) a pečieme pri 180 st. C asi 30 minút.

Hotovo :-)


Hotový koláčik môžeme jednoducho posypať cukrom, alebo poliať čokoládovou polevou, alebo potrieť polevou zo syrov Philadelphia, prípadne Mascarpone. Nám najviac chutí táto jednoduchá verzia:


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára