Typické turecké plnené placky gӧzleme poznajú snáď už všetci slovenskí turisti, ktorí navštívili Turecko. Zvyčajne ich pečú v tureckom sede niekoľko hodín sediace zručné turecké ženičky, aby zasýtili, tých, čo v all inclusive rezortoch vyhladli medzi jednotlivými jedlami :-)
V oblasti Izmiru, pri Egejskom mori tieto placky volajú "oli", ale chutia úplne rovnako ako tie z oblasti Antalye, Alary, či Side - teda výborne ! Len si vybrať tú správnu plnku - tradičnou je syrová s čerstvými bylinkami, alebo plnená mletým mäsom, výborná je aj špenátová. Deti majú najradšej tú plnenú akoby Nutellou, ale to už podľa mňa nie sú gӧzleme, ale skôr slovenské palacinky :-)))
plnia sa posekaným pikantne ochuteným špenátom a preložia na polovice
pečú sa na rozpálenej kovovej platni
upečené sú vďaka tenučkému cestu rýchlo
Ak sa nám raz podarí upiecť si turecké (ale bezlepkové !) gӧzleme doma, recept nájdete určite TU
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára