nedeľa 19. júla 2015

Králik na červenom víne



Potrebujeme:
1 králika - ja mám už roky spoľahlivého dodávateľa biokrálikov - p. Kissa z Veľkého Bielu

slaninku (koľko komu chutí, ja dávam dosť veľa, lebo ju všetci ľúbime  a ku králikovi sa hodí, inak je mäsko dosť suché)

cesnak a cibuľu (dávam tiež veľa - 1 celú cibuľu a 6 strúčikov cesnaku)

víno - hodí sa víno červené, trochu aromatickejšie, aby bola chuť a vôňa králika zaujímavejšia. Alkoholu vo víne sa netreba báť ani keď jedlo budú jesť deti - počas varenia sa alkohol odparí.

Pri tomto recepte nepoužívam ani masť, ani olej, dokonca ani soľ a korenie.

Postup:
Králika umyjeme a osušíme.

Králika naporcujeme.


Rozohrejeme panvice na správnu teplotu - používam Zepter panvice, kde sa povrch mäska pekne "stiahne" bez použitia masti, oleja alebo vody a povrch mäska získa zľahka hnedasté odtiene. Správnu teplotu panvice poznám podľa toho, že sa pri naliatí lyžice vody tvoria "guličky".
Žiaľ toto je jediný recept pri ktorom draho kúpené zdravé Zepter panvice našli v mojej kuchyni uplatnenie :-(



Mäsko opečiem z oboch strán asi 5 minút a preložím do pekáča spolu s výpekom.

 
Posypem slaninkou, cibuľou a cesnakom. Ako som spomínala, nesolím ani nekorením, mäsko krásne nasiakneme týmito chuťami. Nakoniec polejem červeným vínom.
 
 
Pečiem vo vyhriatej rúre s teplovzdušným ohrevom na teplote 190st.C 60-90 minút prikryté alobalom.

Podlievam každých 10-15 minút. 

 
To že je mäsko hotové ľahko spoznať podľa šíriacej sa vône. Vyskúšam vidličkou, či je dosť mäkké. Podávam s ryžou.

A je to... Obeeeeeeeed :-)))


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára