nedeľa 19. júla 2015

Bryndzové „halušky“ so slaninkou (bezlepkové)



Úprimne – nebudú to halušky. Namiesto halušiek používame kukuričné cestoviny, s ktorými je menej práce. Jedlo chutí presne tak ako bryndzové halušky, netreba sa báť :-) Je to varenie vhodné na dni počas pracovného týždňa, pretože je rýchlo a bezbolestne hotové.
Do vriacej osolenej vody nasypeme cestoviny a varíme podľa návodu, kým nezmäknú. Mne chutia špirály Pasta d'oro od Sam Mills http://www.sammills.eu/en/products-line/- nelepia sa a dajú sa jesť aj na druhý deň.
Cestoviny scedíme a prelejeme tečúcou vodou – teplou, ak ich ideme hneď jesť, alebo studenou, ak si ich chceme odložiť na horšie časy.

Zvlášť v miske vymiešame 1 kyslú smotanu s bryndzou
Nakrájame slaninku a popražíme na troche oleja, kým nemá lákavú farbu.

Do taniera dáme cestoviny, polejeme slaninkou, bryndzo-smotanou a na vrchu môžeme ozdobiť zelenou cibuľkou. 
Variantu bez bryndze a smotany má rada moja slaninku obľubujúca mladšia sestra.











Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára