pondelok 27. júla 2015

Bublanina s bobuľami (bezlepková)


Bublanina s bobuľovitým ovocím - aj lienka dostala chuť :-)

Suroviny:
6 celých vajíčok - najlepšie sú samozrejme tie domáce - ja mám overený zdroj - tetu Mariku z Veľkého Bielu
25 dkg práškového cukru
1,5 dcl vody
2 dcl oleja
1 vanilkový cukor - dostala som o daru krásne zabalené koreniny v darčekovej kazete "Koření od Antonína" - ovoniavanie je číra rozkoš :-) www.koreni.cz


Ak je pre vás vaše zdravie dôležité, nepoužívajte vanilínový cukor, ktorý bežne dostať v obchodoch, pretože to je "obabrávačka". Vyrobte si pravý vanilkový cukor sami - návod ako na to nájdete TU: http://www.bezlepkovamama.blogspot.sk/2015/08/domaci-vanilkovy-cukor.html

Vysvetlenie, aký je rozdiel, medzi vanilínovým a vanilkovým cukrom nájdete tu: http://biocare.sk/zdrava_vyziva/clanok/vanilkovy-a-vanilinovy-cukor
Pridajte 2 čajové lyžičky Kypriaceho prášku s vínnym octom (viď. obrázok vľavo)
alebo 1 balíček bezlepkového prášku do pečiva (s vínnym kameňom)
a 35 dkg múky Mix C Mix Patisserie od Schäru
Postup:
Najprv elektrickým mixérom vymiešame spolu celé vajíčka s práškovým cukrom do penista
Pridáme 1 vanilkový cukor
Postupne pridávame striedavo vodu a olej po malých množstvách (taký "cvrk")
Nakoniec pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
Cesto vyzeralo dosť tekuté, mali sme obavy, čo z toho bude...

Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto vylejeme.


Vložíme do rozohriatej teplovzdušnej rúry (185-190st. C) a pečieme najprv asi 5 minút bez ovocia, aby cesto trochu stuhlo. Je dôležité pridať ovocie až po týchto úvodných 5 minútach - neklesne potom na dno a šťava z ovocia nerozmočí spodok cesta.


Medzitým si pripravíme (umyjeme a odstopkujeme) ovocie 


Ovocím rovnomerne posypeme cesto (ok, tak aspoň sme sa o rovnomernosť snažili...)
a dáme naspäť do rúry piecť ďalších asi 25 minút (185-190st. C pri zapnutom ventilátore - to dodá cestu taký ružovkastý nádych)

Posypeme cukrom (moje deti nemajú pocukrovanie radi, vraj je zbytočné - cukrom som posypala hotovú bublaninu len kvôli foteniu, aby to lepšie vyzeralo :-)))


Tak čo, vyzerá to lepšie???

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára