štvrtok 23. júla 2015

Pizza (samozrejme bezlepková)


Upiecť chutnú bezlepkovú pizzu bol spočiatku problém. Nedarilo sa nám s tvarohovým cestom, ani s mrazeným cestom od Schäru, pizza bola takmer nejedlá :-( rozhodne nedoporučujem skúšať....
Vyhralo nakoniec cesto pripravené z múky Mix B od Schäru - recept je ľahučký, pri miesení sa nenarobíte, cesto krásne vykysne, nie je potrebné vaľkať (znamená to teda menej bordelu v kuchyni :-) a hlavne SKVELE CHUTÍ - nerozoznáte rozdiel oproti lepkovej pizzy.

Suroviny: (vystačí na 2 pizze)
500 g múky Mix B Bread - Mix od Schäru

15 g čerstvého droždia
40 g masla (v pôvodnom recepte bol margarín, ale maslo je oveľa lepšie)
500 ml vody
1 lyžička soli (ja dávam len 1/2 lyžičky, aj to Himalájskej soli, pretože soľ je smrrrrrrrrrť)


 Postup:
Všetky prísady dáme spolu do misy.


Mixérom vymiešame  hladké cesto.


Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi 30 minút.



Na plech položíme papier na pečenie a polovicu cesta naň vykydneme.
Rukami utľapkáme cesto do želaného tvaru (my sme sa snažili o tvar kruhu).
V pôvodnom recepte bolo napísané "cesto vyváľame na plechu vymazanom olejom", ale kto by sa už len chcel tak babrať, keď to rukami ide celkom ľahko.



Cesto potrieme paradajkovým pyré.


Na každú pizzu dáme 2 pretlačené cesnaky a obložíme podľa vlastnej chuti - Ela urobila dnes jednu pizzu s mozzarellou a čerstvou drobnolistou bazalkou jednu s kukuricou.



Nezabudneme pokoreniť oreganom, alebo bazalkou.
Pečieme v predhriatej teplovzdušnej rúre s pusteným ventilátorom pri teplote 180stC asi 40 minút.






POZOOOR ! Pizza sa rýchlo míňa - z tejto Ela odjedla skôr ako ju stihla odfotiť :-)))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára